Een thuisbatterij en zonnepanelen

Met een thuisbatterij slaat u energie op voor een later moment. Zo gebruikt u bijvoorbeeld ’s avonds de energie die uw zonnepanelen overdag hebben opgewekt. Zo bespaart u energie én kosten. Onze experts vertellen u graag meer over deze slimme combinatie van een thuisbatterij met zonnepanelen.

Adviesgesprek aanvragen

De voordelen van een thuisbatterij

  • Meer zelfvoorzienend
  • Voorkom overbelasting van het net
  • Voorbereid op wisselende energieprijzen

Combineer zonnepanelen met een thuisbatterij

Zonnepanelen produceren overdag vaak meer elektriciteit dan op dat moment nodig is. Met een thuisbatterij slaat u deze overtollige elektriciteit op. Vervolgens gebruikt u de elektriciteit als het bijvoorbeeld bewolkt is of als de zon onder is.

Altijd verzekerd van stroom met een thuisbatterij

De behoefte aan elektriciteit neemt de komende jaren extreem toe. Steeds meer mensen stappen over op elektrisch koken, verwarmen, rijden, enzovoort. Tegelijkertijd wekken we steeds meer duurzame elektriciteit op, bijvoorbeeld met zonnepanelen. Hierdoor neemt de druk op het elektriciteitsnet toe. Met een thuisbatterij bent u minder afhankelijk van het net en heeft u altijd stroom, ook tijdens piekuren.

Onze thuisbatterijen

Onze thuisbatterijen zijn van het merk SolarEdge. Deze batterijen zijn efficiënt, veilig en gebruiksvriendelijk. Er zijn 2 opties: de Home Batterij 400V 1F en de Home Batterij 48V 3F. Onze adviseur kijkt samen met u welke batterij het beste past bij uw situatie.

Zonnepanelen met een thuisbatterij: zo vraagt u het aan

  1. Adviesgesprek aanvragen
    Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen, nemen wij contact met u op voor het inplannen van een adviesgesprek.
  2. Adviesgesprek
    Onze expert beoordeelt uw situatie in een persoonlijk gesprek.
  3. Offerte
    Zodra we alle informatie hebben, ontvangt u een offerte.
  4. Installatie
    Gaat u akkoord met de offerte? Dan spreken we een datum af voor de installatie. Daarna kunt u direct thuis stroom opwekken en opslaan.

Laadpaal en een thuisbatterij

Heeft u een elektrische auto? Koppel dan een laadpaal aan uw thuisbatterij en zonnepanelen. Zo laadt u uw elektrische auto op met eerder opgeslagen stroom. Bijvoorbeeld met de stroom die uw zonnepanelen hebben opgewekt. Dat is niet alleen duurzaam maar ook slim.

Lees meer over laadpalen

Wilt u zonnepanelen met een thuisbatterij?

Onze expert vertelt u graag meer in een vrijblijvend adviesgesprek.

Maak nu een afspraak

Wilt u zonnepanelen met een thuisbatterij?

Onze expert vertelt u graag meer in een vrijblijvend adviesgesprek.

Maak nu een afspraak

Veelgestelde vragen over de thuisbatterij

Wat kost een thuisbatterij?

Wat een thuisbatterij kost, hangt onder andere af van de opslagcapaciteit. Deze hangt weer af van het type woning en uw huishouden. Onze adviseurs kijken graag samen met u welke batterij bij uw situatie past en wat dit dan kost. U betaalt btw over een thuisbatterij.

Is er subsidie op een thuisbatterij?

Op dit moment krijgt u geen subsidie op een thuisbatterij. Maar u kunt wel de btw terugvragen, onze adviseurs vertellen u graag over de randvoorwaarden en hoe dit werkt.

Waar wordt de thuisbatterij geïnstalleerd?

We plaatsen een thuisbatterij binnenshuis op de begane grond. Bij voorkeur in een aangrenzende garage, berging of schuur. De batterij weegt gemiddeld tussen de 100 en 150 kilogram. Daarom is het belangrijk dat de vloer stevig genoeg is. Daarnaast moet er voldoende ruimte zijn. Een thuisbatterij neemt gemiddeld 1 vierkante meter in beslag.

Kan ik een losse thuisbatterij kopen?

Op dit moment verkopen we de thuisbatterij alleen in combinatie met een zonnepanelensysteem. Als het in de toekomst wel mogelijk is om een losse thuisbatterij te kopen, leest u dat op onze website.

Wat is de levertijd van een thuisbatterij?

In de meeste gevallen wordt de thuisbatterij binnen 6 tot 8 weken na aanbetaling bij u thuis geïnstalleerd.